Frigărui din pipote şi ficat de pasăre, cu sos de curry

frigarui din pipote si ficat de pasare jpeg

Dacă vrei să le dai un plus de savoare clasicelor frigărui, încearcă această reţetă şi foloseşte puţin curry. Acesta este un amestec sub formă de praf de condimente aromate, folosit mai ales în India. Iar dacă eşti curioasă să afli ce condimente intră în compoziţia curry-ului, ei bine, acestea sunt: curcuma (sau turmericul), cuişoarele, chimenul, ghimbirul, nucşoara, piperul, seminţele de muştar, coriandrul şi usturoiul. Răsfaţă-te la următorul grătar cu o porţie de frigărui din pipote, ficat de pasăre şi curry.

Frigărui din pipote şi ficat de pasăre, cu sos de curry – Ingrediente (6-8 porţii)

8 pipote de pasăre 8 ficăţei 1 ceapă verde sau albă 1/2 linguriţă praf de curry 6-8 foi de dafin sare, după gust 200 g jambon 2 linguri ulei de măsline piper măcinat, după gust 1 lămâie 1 dovlecel

Frigărui din pipote şi ficat de pasăre, cu sos de curry – Mod de preparare

Speli şi cureţi pipotele şi ficăţeii de pasăre, le aşezi într-un vas mare şi le opăreşti 15 minute cu apă clocotită. Laşi vasul acoperit, scoţi pipotele şi ficăţeii după acest interval şi le speli din nou.

Între timp, faci un sos din ulei de măsline, curry, jumătate de ceapă tocată, sare, piper şi zeamă de lămâie. Aşezi, pe rând, pipotele şi ficăţeii în acest sos, apoi le înşiri pe beţişoarele pentru frigărui (din lemn) astfel: o pipotă, o felie de ceapă, un ficăţel, o felie de dovlecel, altă felie de ceapă, o felie de jambon. Pui la baza frigăruilor câte o foaie de dafin.

Le aşezi pe grătarul încins sau pe grătarul aragazului şi le frigi până se rumenesc toate. Stropeşti frigăruile cu sosul de ulei, din când în când, ca să nu se usuce. Serveşti, dacă vrei, cu o salată verde alături.

Sursa: Sosuri, dressinguri şi condimente / Maria Cristea Şoimu, Bucureşti, Mara Books & Publishing, 2016.

Foto: www.recipeshubs.com