Friptură de porc cu o crustă delicioasă

Friptura de porc cu o crusta delicioasa jpeg

Această crustă acoperă perfect o friptură de porc moale şi suculentă. Este o mâncare delicioasă, care te va face să te lingi pe degete, iar după ce vei vedea cât este de simplu de preparat, vei dori să o încerci şi tu imediat la mesele festive.

Ingrediente

900 g carne de porc (umăr sau pulpa din spate), fără grăsime 110 g zahăr brun 2 linguri muştar de Dijon 1 lingură miere 1 lingură usturoi (mărunţit) 1 linguriţă boia ½ linguriţă sare ½ linguriţă piper ulei, pentru uns tava

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius şi ungi o tavă cu puţin ulei. Într-un bol mic, combini zahărul brun, muştarul, mierea, usturoiul, boiaua, sarea şi piperul. Amesteci până la omogenizare. Folosind o pensulă de bucătărie, ungi bucata de carne pe toate părţile, apoi o aşezi în tavă. Dai friptura la cuptor 35 de minute. Scoţi tava şi o acoperi cu folie de aluminiu şi mai ţii la cuptor până când carnea se străpunge uşor cu furculiţa. Laşi friptura să se odihnească 15 minute înainte să o serveşti.

Sursa + foto: www.delectablecookingandbaking.com

www.delectablecookingandbaking.com

Coaste de porc picante

Coaste de porc picante

Coaste de porc cu cimbru

Coaste de porc cu cimbru

Cotlet de porc umplut cu bacon şi caşcaval

Cotlet de porc umplut cu bacon şi caşcaval