Friptură de porc cu o crustă delicioasă
Această crustă acoperă perfect o friptură de porc moale şi suculentă. Este o mâncare delicioasă, care te va face să te lingi pe degete, iar după ce vei vedea cât este de simplu de preparat, vei dori să o încerci şi tu imediat la mesele festive.
Ingrediente
900 g carne de porc (umăr sau pulpa din spate), fără grăsime 110 g zahăr brun 2 linguri muştar de Dijon 1 lingură miere 1 lingură usturoi (mărunţit) 1 linguriţă boia ½ linguriţă sare ½ linguriţă piper ulei, pentru uns tava
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius şi ungi o tavă cu puţin ulei. Într-un bol mic, combini zahărul brun, muştarul, mierea, usturoiul, boiaua, sarea şi piperul. Amesteci până la omogenizare. Folosind o pensulă de bucătărie, ungi bucata de carne pe toate părţile, apoi o aşezi în tavă. Dai friptura la cuptor 35 de minute. Scoţi tava şi o acoperi cu folie de aluminiu şi mai ţii la cuptor până când carnea se străpunge uşor cu furculiţa. Laşi friptura să se odihnească 15 minute înainte să o serveşti.
Sursa + foto: www.delectablecookingandbaking.com
www.delectablecookingandbaking.com