Friptură de pui în stil toscan
Mâncărurile italiene ne îmbie mereu cu aroma şi cu gustul lor. De aceasta dată, este vorba despre friptura de pui în stil toscan, cu bere brună, lămâie şi ceapă dulceagă coaptă la cuptor. Mmm... un deliciu!
Ingrediente: 1-2 ardei iuţi roşii sau verzi mici, 4 piepţi de pui fără os, 2-3 lămâi potrivite, 1 ardei capia roşu, 3 cepe albe potrivite, zeama de la o lămâie, 2 legături usturoi verde, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 100 ml bere brună, 200 ml apă, ulei, sare, piper
Dificultate: mică Timp de preparare: 55 min Nr. portii: 4
Mod de preparare
Speli piepţii de pui, îi scurgi bine de apă şi crestezi fiecare bucată în trei. Cureţi şi speli ceapa albă şi ceapa verde, pătrunjelul, usturoiul verde, ardeii iuţi şi ardeiul capia. Speli lămâile şi le tai feliuţe subţiri. Toci mărunt ceapa şi usturoiul verde, pătrunjelul şi ardeii iuţi. Tai julien ceapa albă.Aşezi bucăţile de pui într-un vas termorezistent, torni apa, uleiul şi adaugi printre bucăţile de pui feliuţele de lămâie şi cele de ceapă.
Presari verdeaţa şi ardeiul iute tocate, sarea şi piperul, după gust, şi pui vasul cu friptură la cuptor circa 40 de minute. Cu 10 minute înainte, torni berea brună peste carne. Scoţi friptura pe un platou, presari pătrunjel tocat şi o serveşti caldă.