Gratin cu gulii şi bacon

gratin cu gulii si bacon jpeg

În coşul bogat al toamnei, găseşti o mulţime de legume, care mai de care mai aromate. Printre ele şi gulia, o legumă mai specială, care se potriveşte numai cu anumite arome şi cu anumite ingrediente.

Ingrediente

3 gulii 2 cartofi 1 ceapă 50 g seminţe de dovleac 200 g bacon 400 g smântână 50 g caşcaval 2 linguri ulei 3 ouă 2 linguri făină sare piper

Mod de preparare

Cureţi guliile şi cartofii de coajă şi le fierbi 15-20 de minute în apă cu sare. Le scurgi, le laşi să răcească, apoi le tai felii de 5 mm grosime şi le aşezi într-o formă rotundă unsă cu puţin ulei.Tai ceapa peştişori şi baconul fâşii, le rumeneşti câteva minute în ulei încins şi le adaugi peste cartofi şi gulii. Amesteci smântâna cu ouăle şi făina, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le torni în formă. Presari caşcavalul ras şi seminţele de dovleac şi dai totul la cuptor pentru 30-40 de minute.