Mâncare de varză cu şuncă
Vă recomandăm pentru cină această mâncare de varză cu şuncă.
Ingrediente
300 g şuncă 3 linguri ulei 200 ml supă de legume 4 cartofi mari ½ varză albă 1 ceapă mare 150 g caşcaval frunze de ţelină cimbru uscat sare piper
Preparare
Tai cartofii pai, dar puţin mai groşi, îi condimentezi cu sare, piper şi îi aşezi într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei. Adaugi ceapa tăiată rondele subţiri, varza tăiată fideluţă, frecată cu sare şi stoarsă bine.Pui şunca tăiată cuburi, frunze de ţelină tocate mărunt, adaugi cimbru, presari sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor.
3Adaugi supa de legume, stropeşti ingredientele cu ulei şi pui tava la cuptor pentru circa 45 de minute. Cu 10 minute înainte să opreşti focul, presari caşcavalul.