«Mici» de casă

1366227938 5085mici 20de 20casa jpeg

Cine zice că micii nu pot fi mâncaţi decât în oraş? Noi vă dăm cea mai bună reţetă de mici de casă.

Ingrediente

1 kg carne de vită (de la ceafă)

500 g carne de porc

5 căţei de usturoi

1 ardei iute

2 linguri bicarbonat

1 legătură pătrunjel verde

50 g cimbru uscat

sare

piper

Mod de preparare

Treci carnea, usturoiul şi ardeiul prin maşina de tocat, folosind sita deasă. Adaugi bicarbonatul, cimbrul, sare, piper, după gust, şi amesteci bine prin frământare până se omogenizează perfect. Adaugi puţină apă, continuând să frămânţi, pentru a înmuia compoziţia şi pentru a dizolva ingredientele, apoi laşi compoziţia 24 de ore la frigider.

Scoţi compoziţia de la frigider, o frămânţi din nou, pui puţină apă, pătrunjelul tocat, după care o laşi să stea o oră să se odihnească. Modelezi mici din compoziţie, înfigi câte doi pe beţişoare de frigăruie şi îi rumeneşti pe toate părţile, pe grătarul bine încins. Micii trebuie să rămână mustoşi.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg