Mingiuţe de pui cu sos alb
Cred că ne-am specializat în chifteluţe. sau poate că niciodată nu te mai saturi şi tot timpul intervin idei noi. Una dintre ele o poţi găsi mai jos.
Ingrediente
500 g piept de pui 1 ceapă mare 3 felii de pâine 1 pahar de lapte 2 ouă 4 căţei de usturoi sare piper 250 g pesmet ulei pentru prăjit
Pentru sos
500 g iaurt mai gras
2 castraveţi verzi
4 căţei de usturoi
1/2 linguriţă chimen
1 castravecior murat
câteva fire de mărar
sare
piper
Mod de preparare
Se toacă pieptul de pui, iar pâinea se înmoaie în lapte şi se stoarce bine. Într-un castron se amestecă carnea cu pâinea, cu ceapa dată pe răzătoarea mare şi cu
ouăle. Se adaugă usturoiul pisat, sare şi piper, după gust, şi se amestecă compoziţia foarte bine.
Într-un castron se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, sare şi piper. Castraveţii verzi se curăţă de coajă, se rad, iar cel murat se toacă mărunt. Se adaugă chimenul, mărarul tocat şi se amestecă bine.
Se formează chifteluţe rotunde care se dau prin pesmet. Se încinge bine uleiul şi se prăjesc pe ambele părţi. Se servesc calde, alături de sosul de iaurt.
sursa foto: StockFood