Muşchi de porc umplut
Carnea de porc poate fi preparată în mii de feluri, dar la cuptor are un gust aparte.
Ai nevoie de
› 800 g muşchiuleţ de porc (2 bucăţi mari sau 4 mici) › morcovi tăiaţi julien › ţelină tăiată julien › praz tăiat julien › slănină afumată tăiată felii subţiri › caşcaval ras mare › sare › piper › ulei
Se despică fiecare muşchiuleţ sub forma unei farfurii. Se opăresc rapid legumele tăiate julien. Fiecare muşchiuleţ se acoperă cu felii de slănină, deasupra se pun legumele şi se presară caşcaval dat pe răzătoarea mare. Se rulează fiecare muşchiuleţ şi se leagă cu o sfoară de bucătărie sau se fixează cu scobitori, apoi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se prăjesc rulourile pe toate părţile, apoi se dau la cuptor, la 180° C, pentru circa 20 de minute. Se scot şi se lasă să se aşeze pentru 5 minute, apoi se scot scobitorile sau sfoara şi se taie fiecare rulou în bucăţi de circa 2-3 cm grosime