Muşchiuleţ de porc învelit în bacon

Muschiulet de porc invelit in bacon jpeg

Această reţetă de muşchiuleţ de porc învelit în bacon va face senzaţie pe masa ta, mai ales la ocazii speciale. Însă ai grijă să nu o usuci prea tare, deoarece muşchiuleţul este o carne slabă, fără grăsime.

Muşchiuleţ de porc învelit în bacon – Ingrediente (4-6 porţii)

1 muşchiuleţ de porc 6 fâşii de bacon usturoi pudră, după gust ceapă pudră, după gust oregano sare piper

Muşchiuleţ de porc învelit în bacon – Mod de preparare

Tai muşchiuleţul de porc în 6 medalioane groase, de 4-5 cm. Condimentezi uşor cu pudra de usturoi, pudra de ceapă, oregano, sare şi piper. Înveleşti medalioanele de porc în bacon, apoi te asiguri că nu se desfac, fixându-le cu o scobitoare.

Încingi grătarul. Pui medalioanele pe o parte, le rumeneşti cam 1 minut (baconul se poate aprinde, aşa că ai grijă să nu se ardă). Apoi întorci carnea pe cealaltă parte şi repeţi, întorcând-o din nou, aproape 10 minute, până când se pătrunde şi este făcută şi la interior.

Sursa: artandthekitchen.com.