Ouă umplute cu şuncă
Aperitivele cu ouă se întâlneau chiar şi pe mesele părinţilor şi bunicilor noştri. Mai ales când era sărbătoare sau erau chemaţi musafiri la masă! Azi vă prezentăm varianta de ouă umplute cu şuncă.
Ingrediente
6 ouă 200 g şuncă 2 castraveţi muraţi 200 g maioneză sare piper pătrunjel câteva fire de mărar
Mod de preparare
Ouăle se fierb tari, se curăţă, se taie jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se dă pe răzătoarea fină sau se pasează.
Şunca se taie mărunt. Castraveţii se taie cubuleţe mici şi se storc bine. Se amestecă gălbenuşurile cu şunca, mărarul tocat şi castraveciorii, se adaugă 150 g maioneză, se condimentează aceste ouă umplute cu şuncă după gust şi se umplu ouăle cu compoziţia.
Se decorează aceste ouă umplute cu şuncă cu puţină maioneza rămasă şi cu frunzuliţe de pătrunjel.
sursa foto: Fotolia