Pacheţele de curcan cu bacon
Ştiai că până să fie consumat, baconul trece printr-un proces amplu? Mai întâi este maturat cu sare şi zahăr, după care e pus la uscat, apoi e afumat la rece, aproximativ 3-4 ore.
Ingrediente (10-12 porţii)
½ piept de curcan 10-12 felii bacon 3 linguri muştar iute 1 linguriţă sos de soia sare piper 200 ml vin alb 100 ml apă
Mod de preparare
Tai pieptul de curcan cubuleţe. Amesteci muştarul cu sosul de soia, sarea şi piperul după gust. Ungi feliile de bacon cu acest amestec şi înfăşori bucăţelele de piept de curcan, după care le fixezi cu sfoară. Pui pacheţelele în tavă, cu apa şi vinul şi acoperi cu o folie de aluminiu. Ţii la cuptor 40-50 de minute, îndepărtezi folia şi mai ţii 10 minute.