Paella cu ciocănele de pui

Paella cu ciocanele de pui jpeg

Această reţetă în stilul de paella este foarte simplă şi se prepară într-un singur vas, la cuptor. Nu este foarte complicată, mai ales dacă îţi plac ciocănelele de pui. Preparatul va fi gata în doar 1 oră.

Paella cu ciocănele de pui - Ingrediente (8-10 porţii)

400 g cârnaţi chorizo 1 ceapă mică 50 g ardei iuţi muraţi ½ legătură pătrunjel proaspăt 22 de ciocănele de pui 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriţă boia 2 linguri pastă de tomate 400 g orez 120 ml vin alb 750 ml supă de pui 200 g mazăre congelată 1 lămâie sare piper

Paella cu ciocănele de pui - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Feliezi cârnaţii, cureţi şi toci ceapa şi tai fin ardeii iuţi. Toci şi pătrunjelul.

Condimentezi ciocănelele de pui cu sare şi piper. Pui o cratiţă termorezistentă pe foc mediu-mare, adaugi uleiul, apoi ciocănelele de pui, în mai multe etape, şi le rumeneşti bine pe toate părţile. Scoţi carnea din vas şi o dai deoparte.

Adaugi cârnaţii chorizo şi ceapa în aceeaşi cratiţă de sotat şi le rumeneşti aproape 4 minute. Adaugi ardeii iuţi, boiaua şi pasta de tomate, condimentezi cu sare şi piper şi fierbi până când pasta de tomate începe să fiarbă cu bule.

Adaugi orezul în tigaie şi amesteci bine, ca să se acopere uniform cu compoziţia de roşii. Fierbi orezul 3 minute. Adaugi vinul, amesteci şi laşi să dea în clocot. Când orezul a absorbit vinul, adaugi 750 ml de apă fierbinte sau supă de pui, apoi adaugi mazărea congelată şi o parte din pătrunjelul tocat. Aranjezi toate ciocănelele peste orez, în cercuri.

Laşi paella să dea din nou în clocot şi apoi o muţi la cuptor şi o laşi neacoperită, 30 de minute, sau până vezi că orezul este moale.

Scoţi vasul din cuptor, îl acoperi cu folie şi laşi astfel mâncarea 10 minute. Serveşti cu restul de pătrunjel tocat presărat şi cu felii de lămâie alături.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Paella cu pui şi legume

Paella cu pui şi legume

Paella cu carne de porc

Paella cu carne de porc

Paella cu pui şi sos de vin

Paella cu pui şi sos de vin

Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare