Păstrăv pe pat de legume

pastrav cuptor jpeg

Peştele e întotdeauna la îndemână. Pe grătar, prăjit, la cuptor sau în salate îţi sare întotdeauna în ajutor.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 2 porţii

Ingrediente

2 păstrăvi

4 roşii mari

1 dovlecel

1 morcov mare

2 lămâi

câteva fire rozmarin

1 ceapă roşie

2 fire de sparanghel

100 ml vin alb

300 g cartofi noi

sare

piper

3 linguri ulei măsline

Mod de preparare

Cureţi păstrăvii, îi eviscerezi, îi sărezi atât pe interior, cât şi pe exterior şi-i ungi cu ulei de măsline. Aşezi în interiorul păstrăvilor câte două felii de lămâie, două roşii tăiate

cubuleţe şi rozmarin.

Într-un vas termorezistent aşezi un „pat“ de cartofi tăiaţi pe jumătate, roşii feliate, ceapa roşie tăiată julien, rondele de dovlecel şi morcov şi sparanghelul tăiat bucăţi.

Condimentezi legumele cu sare şi piper, după gust, şi aşezi păstrăvii. Stropeşti totul cu ulei de măsline şi pui vinul amestecat cu puţină apă.

Acoperi vasul cu folie de aluminiu, o înţepi în 3-4 locuri şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Scoţi folia şi introduci din nou tava la cuptor. Ungi din când în când peştele cu zeama din tavă. Când legumele şi peştele sunt pătrunse, le aşezi pe un platou şi le serveşti.