Păstrăv pe pat de legume
Peştele e întotdeauna la îndemână. Pe grătar, prăjit, la cuptor sau în salate îţi sare întotdeauna în ajutor.
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 2 porţii
Ingrediente
2 păstrăvi
4 roşii mari
1 dovlecel
1 morcov mare
2 lămâi
câteva fire rozmarin
1 ceapă roşie
2 fire de sparanghel
100 ml vin alb
300 g cartofi noi
sare
piper
3 linguri ulei măsline
Mod de preparare
Cureţi păstrăvii, îi eviscerezi, îi sărezi atât pe interior, cât şi pe exterior şi-i ungi cu ulei de măsline. Aşezi în interiorul păstrăvilor câte două felii de lămâie, două roşii tăiate
cubuleţe şi rozmarin.
Într-un vas termorezistent aşezi un „pat“ de cartofi tăiaţi pe jumătate, roşii feliate, ceapa roşie tăiată julien, rondele de dovlecel şi morcov şi sparanghelul tăiat bucăţi.
Condimentezi legumele cu sare şi piper, după gust, şi aşezi păstrăvii. Stropeşti totul cu ulei de măsline şi pui vinul amestecat cu puţină apă.
Acoperi vasul cu folie de aluminiu, o înţepi în 3-4 locuri şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Scoţi folia şi introduci din nou tava la cuptor. Ungi din când în când peştele cu zeama din tavă. Când legumele şi peştele sunt pătrunse, le aşezi pe un platou şi le serveşti.