Piept de pui hawaian, cu ananas
Atunci când îţi propui să găteşti cu ananas, nu trebuie să îţi fie teamă de gustul dulce al preparatelor tale. Acest piept de pui hawaian, cu ananas, are un gust dulce şi este aromat. Făcut pe grătar, puiul este completat perfect de bucăţile caramelizate de ananas. Încearcă şi tu reţeta, şi în doar 1 oră şi 25 de minute te vei bucura de gustul delicios al pieptului de pui.
Piept de pui hawaian, cu ananas - Ingrediente
4 linguri sos de soia 60 ml suc de ananas 60 g zahăr brun 2 linguri ketchup 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare 1 linguriţă ulei de susan 4 bucăţi de piept de pui, fără pieliţă 2 linguri frunze de coriandru sau pătrunjel, proaspăt tocat
Pentru ananas
1 ananas mare, curăţat, tăiat în 8 sau 10 felii
60 g zahăr brun
Piept de pui hawaian, cu ananas - Mod de preparare
Într-un bol, amesteci sosul de soia, sucul de ananas, zahărul brun, ketchup-ul, usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan. Păstrezi aproximativ 1 sfert de cană din acest amestec şi îl laşi deoparte.
Într-un bol mare sau o pungă cu fermoar, combini amestecul de sos de soia cu pieptul de pui. Marinezi carnea cel puţin 1 oră sau o laşi peste noapte, întorcând punga, din când în când, de pe o parte pe cealalată. Scurgi carnea de pui după ce o scoţi din marinată.
Într-o altă pungă cu fermoar sau alt bol mare, combini ananasul tăiat bucăţi mari cu zahărul brun.
Încingi grătarul la foc mediu spre mare. Aşezi bucăţile de piept de pui şi ananasul pe suprafaţa încinsă, laşi să se frigă şi întorci o singură dată. Ungi carnea cu sosul pentru marinat pe care l-ai păstrat, până când se pătrunde bine şi este făcută, lăsând-o la fript 5-6 minute pe fiecare parte.
Serveşti imediat acest piept de pui hawaian, cu ananas, şi, dacă vrei, toci coriandru sau pătrunjel la final.
Sursa + foto: damndelicious.net
Piept de pui la grătar cu broccoli
Piept de pui la grătar cu broccoli
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Pui la grătar cu legume (fără gluten)