Piept de pui la grătar
Carnea de pui pregătită meșteșugit, alături de fel și fel de garnituri, face deliciul meselor în aer liber.
Ingrediente
2 felii piept de pui
Pentru marinată
3 căței de usturoi
sare
piper
zeama și coaja de la 1 lămâie
2 linguri ulei
2 crenguțe cimbru
1 ardei iute
Mod de preparare
Pentru marinată, pisezi usturoiul și îl amesteci cu uleiul, cu zeama și coaja de lămâie, cu cimbrul mărunțit, potrivești gustul de sare și de piper, adaugi ardeiul iute tăiat și omogenizezi.
Așezi feliile de piept de pui în marinată și le lași la frigider cel puțin două ore. Din când în când trebuie să le mai întorci pentru a se acoperi bine pe ambele părți cu marinată.
Încingi bine grătarul, scoți pieptul de pui de la frigider și îl ții aproximativ 15 minute pe un platou până ajunge la temperatura camerei, apoi îl așezi pe grătar și îl frigi cam 3-4 minute pe fiecare parte. Îl servești alături de garnitura preferată.