Piept de pui marinat
Puiul va fi mai delicios dacă este lăsat la marinat în acest sos. În scurt timp, va deveni reţeta ta preferată. Încearc-o şi tu!
Ingrediente
120 ml ulei de măsline 120 ml oţet balsamic (sau oţet obişnuit) 60 ml sos de soia 80 ml zeamă de lămâie 165 g zahăr brun 2 linguriţe rozmarin uscat 2 linguriţe muştar 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper negru măcinat 2 linguriţe usturoi pudră 6 bucăţi piept de pui (aproximativ 1,5 kg)
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru marinată şi le pui într-o pungă resigilabilă. Pui carnea în aceeaşi pungă şi o laşi la marinat cel puţin 4 ore sau chiar 24 de ore, la frigider.
Preîncălzeşti grătarul şi îl ungi cu ulei. Scoţi pieptul de pui de la marinat şi scurgi excesul de sos. Îl frigi câte 5-6 minute, pe fiecare parte, până când carnea este pătrunsă. Stropeşti bucăţile de piept din când în când cu sosul marinat. Laşi carnea să se odihnească cel puţin 5 minute înainte de servire.
Sursa + foto: www.momontimeout.com
Terină de hering marinat, reţeta pe care trebuie să o încerci
Terină de hering marinat, reţeta pe care trebuie să o încerci
Pui cu usturoi la cuptor – Cum se prepară sosul marinat care îi dă savoare
Pui cu usturoi la cuptor – Cum se prepară sosul marinat care îi dă savoare