Piept de pui pe pat de praz
O combinaţie extrem de savuroasă, cu puţine calorii şi puţine ingrediente!
Ingrediente (1 tavă)
1 piept de pui dezosat sare piper boia dulce 4-5 fire praz 1-2 legături mărar 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Cureţi de pieliţe pieptul de pui şi-l feliezi. Îl dai cu sare, piper şi boia, după gust, îl tăvăleşti prin ulei şi-l laşi la macerat 20 de minute. Îl prăjeşti pe grătarul încins bine, pe ambele părţi.
Tai prazul bucăţi mai mari şi le opăreşti 4-5 minute în apă clocotită. Îl scoţi, îl treci printr-un jet de apă rece, îl scurgi bine şi-l presari cu puţină sare şi piper, îl stropeşti cu ulei şi-l frigi câteva minute pe grătar.
Pe o farfurie aşezi, pe straturi, praz şi apoi piept de pui, iar deasupra presari mărar proaspăt, tăiat mărunt.