Pizza cu cartofi şi friptură
Ţi-a mai rămas piure şi friptură de la masa de duminică? Ei bine, poţi prepara o pizza din ele.
De ce ai nevoie pentru pizza cu cartofi şi friptură
Pentru aluat
150 ml apă
1 lingură drojdie
350 g făină
1 praf de sare
2-3 linguri ulei
Pentru compoziţie
300 g piure de cartofi
2 bucăţi de friptură
200 g mozzarella
150 g brânză tare
Cum se prepară pizza cu cartofi şi friptură
Dizolvi drojdia în apă călduţă. Toarnă apa peste făina amestecată cu un praf de sare şi frământă până obţii un aluat elastic, care nu se mai ţine de degete. La final pui uleiul şi frămânţi din nou. Laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul. Întinde aluatul şi aşază-l în tavă. Pune deasupra piureul de cartofi, friptura tocată, iar deasupra presară brânza tare şi mozzarella. Dă pizza la cuptor 15-20 de minute.