Pizza cu cartofi şi friptură

pizza margherita jpeg

Ţi-a mai rămas piure şi friptură de la masa de duminică? Ei bine, poţi prepara o pizza din ele.

De ce ai nevoie pentru pizza cu cartofi şi friptură

Pentru aluat

150 ml apă

1 lingură drojdie

350 g făină

1 praf de sare

2-3 linguri ulei

Pentru compoziţie

300 g piure de cartofi

2 bucăţi de friptură

200 g mozzarella

150 g brânză tare

Cum se prepară pizza cu cartofi şi friptură

Dizolvi drojdia în apă călduţă. Toarnă apa peste făina amestecată cu un praf de sare şi frământă până obţii un aluat elastic, care nu se mai ţine de degete. La final pui uleiul şi frămânţi din nou. Laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul. Întinde aluatul şi aşază-l în tavă. Pune deasupra piureul de cartofi, friptura tocată, iar deasupra presară brânza tare şi mozzarella. Dă pizza la cuptor 15-20 de minute.