Plăcintă cu carne

placinta cu carne jpeg

Nu-i aşa că v-am făcut poftă numai privind la această poză? Nu mai pierde vremea şi apucă-te de pregătiri!

Ingrediente (2 rulouri)

Pentru aluat 500 g făină 40 g drojdie de bere 1 linguriţă sare 1 gălbenuş 2 linguriţe zahăr 1 lingură ulei 200 ml lapte

400 g carne tocată (amestec vită şi porc)

400 g varză murată

3 linguri ulei

cimbru uscat

piper

pătrunjel verde

Preparare

Amesteci drojdia cu zahărul până se obţine o pastă. Adaugi laptele călduţ, sarea, uleiul, gălbenuşul şi apoi încorporezi făina, frământând până se obţine un aluat omogen şi elastic. Laşi la loc cald să dospească 45 de minute.

Între timp, tai varza fideluţă, o căleşti în ulei, amestecând mereu. Când s-a înmuiat bine, adaugi carnea tocată, pătrunjelul tocat, piper şi cimbru, după gust, şi le căleşti în continuare până când scade toată zeama lăsată de carne. Împarţi aluatul în părţi egale, întinzi fiecare bucată în foaie subţire, aşezi umplutura pe mijloc şi rulezi ca pentru ştrudel. Aşezi rulourile într-o tavă unsă cu ulei şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.