Plăcintă cu carne şi brânză

placinta cu carne si branza jpeg

E momentul pentru un răsfăţ cu carne!

Ingrediente

Pentru aluat 15 linguri ulei 15 linguri apă minerală 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie făină cât cuprinde 1 praf de sare

5 ardei capia copţi şi curăţaţi

1-2 buc. praz tocat

500 g brânză de capră

2 cotlete de porc fără os

sare

piper

1 ou bătut

frunzuliţe de busuioc

Cum se prepară

Pui făina într-un vas, torni praful de copt, uleiul, apa minerală şi sarea şi frămânţi un aluat până ţi se dezlipeşte de pe degete. Dai la frigider.Dai cotletele cu sare şi piper şi le frigi, pe o parte şi pe cealaltă, 10 minute, într-o tigaie de teflon fără ulei, apoi le scoţi pe o farfurie.

Zdrobeşti brânza cu o furculiţă, pui prazul tocat şi amesteci energic. Scoţi aluatul din frigider şi întinzi două foi de mărime potrivită. Pui pe fiecare foaie fâşii de ardei, întinzi amestecul de brânză, aşezi cotletul fript şi înfăşori aluatul. Ungi cu ou bătut.

Procedezi la fel şi cu a doua foaie. Aşezi în tava tapetată şi dai la cuptorul încins în prealabil. Ţii aproximativ 2 ore, la foc moale. Pentru un gust inedit, dacă vrei, poţi servi friptura în aluat cu busuioc verde.