Plăcinte cu carne tocată

placinte cu carne tocata jpeg

Dacă ai ceva carne tocată prin frigider nu înseamnă neapărat că trebuie să faci câteva chiftele sau vreo ciorbă de perişoare. Deşi acestea sunt foarte delicioase şi nu sunt nişte reţete de lepădat. Dar noi avem o altă propunere pentru acest început de săptămână: plăcinte cu carne tocată. Ce ziceţi?

Plăcinte cu carne tocată - Ingrediente

Pentru aluat 400 g făină 2 linguri unt 150 ml apă 1 praf de sare

700 g carne de vită tocată

2 cepe potrivite

1 morcov

5-6 ciuperci

2 căţei de usturoi

pătrunjel verde

ulei pentru prăjit

sare

piper

Plăcinte cu carne tocată - Cum se prepară

Se cerne făina împreună cu sarea, se încorporează untul cu degetele şi se adaugă treptat apa caldă, până se obţine un aluat moale. Se frământă bine până se transformă ­într-un aluat uniform şi elastic. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă sau făină. Se lasă aluatul la rece până se prepară umplutura. Se căleşte, într-o lingură de ulei bine încins, ceapa tocată mărunt împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi se adaugă ciupercile tăiate mărunt, carnea tocată şi se continuă călirea, amestecând mereu ­până scade bine zeama. Se ia de pe foc şi, după ce se răcoreşte, se adaugă în compoziţie usturoiul zdrobit, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Se întinde aluatul în foaie foarte subţire, se taie forme rotunde sau pătrate, se pune câte o lingură din compoziţia de carne şi se pliază în două, lipind bine marginile, apoi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi. Se servesc calde, cu sos picant de roşii.