Pui cu lămâie şi sparanghel
Ştiai că asparagina, un compus al sparanghelului, are efect diuretic, ajutând organismul să elimine toxinele şi sarea în exces? Combină-l cu pui şi lămâie, pentru masă copioasă.
Ingrediente
450 g piept de pui
30 g făină
30 g unt
sare
piper
2 lămâi, feliate
200 g sparanghel
1-2 linguri miere
condimente pentru pui, opţional
pătrunjel
Mod de preparare
Baţi pieptul de pui, ca pentru şniţele. Presari peste el făina, amestecată cu condimente, sare şi piper, după gust. Rumeneşti carnea într-o tigaie, în untul topit, 3-5 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.
Căleşti sparanghelul, 2-3 minute. Adaugi feliile de lămâie şi le laşi pe foc, până îşi schimbă uşor culoarea. Aşezi lângă pui. Serveşti cu miere şi pătrunjel, dacă doreşti.
Sursa http://www.yummly.com