Pui cu sos de tarhon

pui cu tarhon jpg

Tarhonul este utilizat pentru a condimenta diverse salate, sosuri, mâncăruri pe bază de ouă, peşte, crustacee, carne de pui, de curcan, de viţel.

Ingrediente

3 bucăți piept de pui fără oase și fără pieliță

zeama de la 1 lămâie

1/3 cană smântână lichidă

sare și piper, după gust

1/2 cană făină

1 lingură unt

piper alb (opțional)

1 lingură ulei

1 cană supă de pui

3 linguri tarhon proaspăt, tocat sau uscat

Mod de preparare

Tai bucăți pieptul de pui, le condimentezi cu sare și piper. Pe o farfurie, presari făină și rulezi fiecare bucată de pui prin făină.

Într-o tigaie mare, încălzești untul și uleiul la foc mediu, adaugi carnea și o prăjești pe ambele părți, până când devine aurie, 4-5 minute pe fiecare parte. O scoți din tigaie și o pui deoparte pe o farfurie.

În aceeași tigaie, adaugi zeama de lămâie și supa de pui. Fierbi amestecul la foc mediu pentru a reduce lichidul la jumătate, aproximativ 10 minute. Reduci focul la minimum și torni smântâna lichidă și adaugi tarhonul tocat. Amesteci bine ingredientele și le lași să fiarbă la foc mic 5 minute, pentru a se combina aromele. Poți adăuga și puțin piper alb, dacă dorești o mâncare mai condimentată.

Pui bucățile de pui prăjite în sosul de tarhon și le mai lași să fiarbă împreună încă 7 minute. Decorezi cu frunze de tarhon.