Pui cu sos de tarhon
Tarhonul este utilizat pentru a condimenta diverse salate, sosuri, mâncăruri pe bază de ouă, peşte, crustacee, carne de pui, de curcan, de viţel.
Ingrediente
3 bucăți piept de pui fără oase și fără pieliță
zeama de la 1 lămâie
1/3 cană smântână lichidă
sare și piper, după gust
1/2 cană făină
1 lingură unt
piper alb (opțional)
1 lingură ulei
1 cană supă de pui
3 linguri tarhon proaspăt, tocat sau uscat
Mod de preparare
Tai bucăți pieptul de pui, le condimentezi cu sare și piper. Pe o farfurie, presari făină și rulezi fiecare bucată de pui prin făină.
Într-o tigaie mare, încălzești untul și uleiul la foc mediu, adaugi carnea și o prăjești pe ambele părți, până când devine aurie, 4-5 minute pe fiecare parte. O scoți din tigaie și o pui deoparte pe o farfurie.
În aceeași tigaie, adaugi zeama de lămâie și supa de pui. Fierbi amestecul la foc mediu pentru a reduce lichidul la jumătate, aproximativ 10 minute. Reduci focul la minimum și torni smântâna lichidă și adaugi tarhonul tocat. Amesteci bine ingredientele și le lași să fiarbă la foc mic 5 minute, pentru a se combina aromele. Poți adăuga și puțin piper alb, dacă dorești o mâncare mai condimentată.
Pui bucățile de pui prăjite în sosul de tarhon și le mai lași să fiarbă împreună încă 7 minute. Decorezi cu frunze de tarhon.