Pui cu tarhon, ciuperci și spanac

Puiul cu tarhon, ciuperci și spanac este o mâncare aromată, cremoasă și foarte gustoasă, perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă.

pui cu tarhon jpg

Ingrediente

2 linguri unt

3 linguri ulei de măsline

6 pulpe de pui, partea superioară

6 căței de usturoi, tăiați în jumătate

2 cepe mari, tăiate julien

300 g spanac proaspăt sau decongelat

10 ciuperci champignon mici

zeama de la ½ lămâie

4 linguri muștar de Dijon

30 g frunze de tarhon, tăiate mărunt

150 ml smântână de gătit

sare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Topești untul cu 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu, într-o tigaie mare de fontă. Condimentezi pulpele cu sare și piper și le prăjești în tigaie, pe ambele părți, până devin aurii. Le dai deoparte să se scurgă de ulei.

În aceeași tigaie, adaugi lingura de ulei rămasă și călești usturoiul și ceapa până când ceapa devine translucidă, așezi ciupercile și continui să călești câteva minute. Pui sucul de lămâie peste ciuperci, muștarul și jumătate din cantitatea de tarhon, adaugi puiul prăjit și puțină apă și aduci la punctul de fierbere, acoperind tigaia cu un capac.

Când lichidul a scăzut, pui smântâna, adaugi spanacul și mai lași la fiert aproximativ 5 minute. Potrivești de sare și piper și presari tarhonul rămas.