Pui cu usturoi şi miere
Dacă vrei să-ţi impresionezi familia printr-un prânz delicios şi n-ai nici o idee, tocmai ai găsit soluţia. Uite o reţetă în care puiul, care este principalul ingredient, capată o aromă nemaiîntalnită cand este gătit cu miere şi usturoi.
Ingrediente
4 bucăti de piept de pui fără piele ½ cană sos de soia ½ cană miere ¼ cană sos hoisin 2 linguri oţet 2 linguriţe ghimbir proaspăt, tocat ¼ linguriţă boia 1 ceapă mică, tăiată mărunt 5 căţei de usturoi, tocat 3 linguri amidon de porumb
Mod de preparare
Amestecă sosul de soia, mierea, sosul hoisin, oţetul, ghimbirul proaspăt, usturoiul, ceapa şi boiaua.
Pune pieptul de pui in tigaie şi toarnă sosul format pe deasupra. Găteşte-l la foc mic. Scoate pieptul de pui şi taie-l în bucăţele mici.
Într-un bol mic, amestecă 3 linguri de apă cu amidonul de porumb. Scoateţi lichidul din tigaie şi pune-l într-o cratiţă pe foc. În timp ce fierbe, adaugă amidonul de porumb şi amestecă pentru îngroşare. Lasă-l pe foc încă 1 minut. Toarnă sosul format peste puiul tocat şi amestecă. Se serveşte peste orez cu toppingurile dorite.
Sursa: http://inspiredreamer.com