Pui la grătar cu ananas
Dacă până acum ai folosit ananasul doar pentru preparatele dulci, acum vei fi surprinsă să descoperi ce gust minunat îi oferă puiului la grătar.
Ingrediente
1 cană ceapă verde, tocată 3 linguri suc proaspăt de lămâie 2 linguri zahăr brun 1 lingură busuioc proaspăt 1 lingură sos de soia 1 lingură ghimbir proaspăt, mărunţit ¼ linguriţă cuişoare ½ linguriţă piper negru măcinat 3 căţei de usturoi, mărunţit 2 foi de dafin 1 ardei gras, tocat 4 bucăţi de pui 1 ananas proaspăt, feliat ulei, pentru uns tava ½ cană ardei gras roşu, tocat ¾ linguriţă sare
Mod de preparare
Pune o cană ceapă tocată, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, zahăr şi următoarele 8 ingrediente (până la ardei) în bolul unui mixer şi amestecă. Pune compoziţia într-opungă de plastic. Pune bucăţile de pui în pungă şi sigileaz-o. lasă puiul la marinat în pungă, la frigider, pentru 1 oră.
Încinge grătarul. Scoate puiul din pungă şi lasă-l la temperature camerei cam 20 de minute. Pune feliile de ananas pe gratarul uns cu ulei. Frige feliile de ananas câte 6 minute.
Ia-le de pe grătar şi lasă-le să se răcească pentru 5 minute. Taie-le în bucăţele şi pune-le într-un bol. Adaugă restul de ceapă tocată, 1 lingură de ulei de măsline, ½ linguriţă de ulei, ardeiul gras şi ¼ linguriţă sare. Amestecă pentru combinare.
Asezonează bucăţile de pui cu sare şi pune-le pe grătar. Găteşte puiul câte 5 minute pe fiecare parte. I-al de pe grătar şi lasă-l deoparte pentru 5 minute. Taie-l în bucăţi şi serveşte cu felii de ananas.
Sursa: Taking On Magazines