Pui la tigaie cu bacon, în sos de vin alb

Pui la tigaie cu bacon, in sos de vin alb jpeg

Acest preparat este simplu de făcut. Mâncarea este făcută în întregime într-o singură tigaie, iar baconul şi ceapa caramelizată îi dau un plus de savoare cărnii de pui. Încearcă sosul de vin alb şi vei vedea cât de delicioasă este carnea după ce o scoţi din cuptor.

Pui la tigaie cu bacon, în sos de vin alb - Ingrediente

3 felii de bacon 60-70 g făină sare piper 2 linguriţe ierburi aromatice, după preferinţă 900 g pulpe superioare de pui, cu pieliţă 1-2 linguri ulei de măsline 2 cepe, tăiate rondele subţiri 120 ml vin alb sec 240 ml supă de pui pătrunjel verde sau uscat, pentru ornat

Pui la tigaie cu bacon, în sos de vin alb - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Încingi o tigaie adâncă de fontă la foc mediu spre mare. Tai baconul în bucăţi mici şi îl prăjeşti 5-6 minute, amestecând ocazional. Îl scoţi din tigaie şi îl dai deoparte, dar laşi în tigaie grăsimea care s-a scurs de la bacon. (Opreşti flacăra cât timp pregăteşti carnea).

Amesteci făina cu sare şi piper, după gust, şi cu condimentele uscate preferate. Dai fiecare pulpă de pui prin compoziţia de făină şi o muţi în tigaia încinsă. Prăjeşti puiul în tigaia de fontă câteva minute, pe fiecare parte, până capătă se rumeneşte (dar carnea nu trebuie să fie complet prăjită şi pătrunsă). Scoţi pulpele din tigaie şi le aşezi pe o farfurie.

Adaugi ceapa tocată în tigaie, cu uleiul de măsline. O sotezi 5-10 minute, până se înmoaie şi se rumeneşte. Torni vinul încetişor, amestecând ca să se combine cu resturile din tigaie. Torni supa de pui şi laşi totul să fiarbă până când lichidul îşi reduce volumul, aproximativ 5-10 minute.

Adaugi bucăţile de pui în tigaie şi baconul şi dai la cuptor 40 de minute. La fiecare 10 sau 15 minute, stropeşti pulpele cu sosul din tigaie. O scoţi din cuptor când pieliţa este crocantă şi carnea este pătrunsă bine. Serveşti mâncarea caldă, cu pătrunjel tocat.

Sursa + foto: pinchofyum.com