Pui marinat în sos de miere şi citrice FOTO

Pui marinat in sos de miere si citrice jpeg

Grătarul face parte din rutina meselor tale din weekend sau din timpul verii, aşa că, dacă te-ai plictisit de clasicul piept de pui fript, noi îţi prezentăm o reţetă care îi va da mai mult gust. Prepară şi tu carnea cu ajutorul acestui sos, iar mâncărurile tale nu vor mai fi niciodată la fel. Carnea de pui este moale, îmbibată cu sos din belşug şi este dulce şi acrişoară în acelaşi timp.

Ingrediente (4 porţii)

2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri oţet balsamic 80 ml zeamă de lămâie 80 ml zeamă de limetă 3 linguri zahăr brun 2 linguri muştar de Dijon 60 g miere 1 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă piper negru 4 linguri ulei de măsline 2 bucăţi piept de pui fără piele, tăiate în jumătăţi 1 lingură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Adaugi toate ingredientele pentru marinată (usturoiul pisat, oţetul balsamic, zeama de limetă şi lămâie, zahărul brun, muştarul de Dijon, mierea, sarea, piperul şi uleiul de măsline) într-un vas de sticlă termorezistent şi le amesteci bine.

image

image

Păstrezi cam un sfert din sosul marinat pentru a stropi carnea mai târziu, pe parcursul preparării. Adaugi pieptul de pui şi îl laşi la marinat 4 ore sau peste noapte în acest vas.

image

Încingi grătarul, iar când suprafaţa este pregătită, frigi carnea de pui la foc mediu-mare, aproximativ 4-6 minute pe fiecare parte sau până vezi că este pătrunsă.

În ultimele minute cât se află pe grătar, stropeşti carnea din când în când cu sosul marinat pe care l-ai păstrat. Laşi bucăţile de pui să se răcească 5 minute şi serveşti cu pătrunjel tocat, după gust.

image