Pulpe de pui la cuptor, cu cartofi şi varză de Bruxelles

Pulpe de pui la cuptor, cu cartofi si varza de Bruxelles jpeg

Atunci când vrei să găteşti ceva rapid la cuptor, această reţetă este perfectă, deoarece nu trebuie să depui prea mult efort. Toate ingredientele se pun într-o tavă, pe care trebuie doar să o dai la cuptor. În doar 45 de minute, vei obţine o delicioasă friptură de pui la cuptor, cu o mulţime de legume suculente.

Ingrediente

4 pulpe superioare mari sau 8 ciocănele, cu os şi cu pieliţă 3 linguriţe oregano uscat 2 linguriţe boia 1 linguriţă sare ½ linguriţă piper 230 g cartofi roşii, tăiaţi jumătăţi sau sferturi 230 g varze de Bruxelles, tăiate jumătăţi sau sferturi 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă zeamă de lămâie coaja de la 1 lămâie

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi cu puţin ulei o tavă de copt. Condimentezi pulpele sau ciocănelele de pui cu 2 linguriţe de oregano, 1 linguriţă de boia, sare şi piper, apoi le dai deoparte.

Aşezi cartofii şi varza de Bruxelles într-un singur strat în tava de copt, le stropeşti cu ulei de măsline, adaugi usturoiul, zeama de lămâie, coaja de lămâie şi restul de oregano şi de boia. Aşezi pulpele de pui peste legume, într-un singur strat.

Dai tava la cuptorul încălzit 25-30 de minute sau până când carnea de pui este bine pătrunsă. Dacă vrei, laşi tava încă 2-3 minute, dacă cuptorul este dotat cu broiler, până când carnea este bine rumenită. Serveşti imediat o porţie de pulpe de pui la cuptor, cu cartofi şi varză de Bruxelles.

Sursa + foto: www.asaucykitchen.com