Pulpe de pui la cuptor, cu roşii dulci

Pulpe de pui la cuptor, cu rosii dulci jpeg

Încearcă un preparat delicios, care se prepară într-o singură cratiţă. Pulpele de pui se combină perfect cu gustul dulce al roşiilor. Musafirii tăi vor fi impresionaţi când vor gusta o porţie din această mâncare simplă şi uşor de făcut.

Pulpe de pui crocante, cu roşii dulci – Ingrediente

4 pulpe de pui întregi sare grunjoasă piper negru măcinat 1 legătură mare de busuioc, cu frunzele alese şi cu tulpinile tocate fin 2 mâini de roşii cherry, galbene şi roşii, tăiate jumătăţi roşii prunişoare, după gust, tăiate în sferturi 1 căpăţână de usturoi, cu căţeii curăţaţi 1 ardei iute roşu, tăiat fin ulei de măsline 410 g fasole albă de la conservă, scursă de lichid, opţional 2-3 cartofi noi, curăţaţi, opţional

Pulpe de pui crocante, cu roşii dulci – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Condimentezi pulpele de pui pe toată suprafaţa, cu sare şi piper, şi le aşezi într-o cratiţă, într-un singur strat. Pui toate frunzele de busuioc şi tulpinile tocate, apoi adaugi roşiile tăiate.

Presari căţeii de usturoi (în coajă) în cratiţă, alături de ardeiul iute tocat şi stropeşti cu puţin ulei de măsline. Amesteci puţin toate ingredientele şi împingi roşiile sub pulpe. Dai cratiţa la cuptorul încins, în prealabil, 1 oră şi jumătate, până când carnea se desprinde uşor de pe oase.

Dacă vrei, poţi să adaugi în cratiţă boabe de fasole de la conservă sau câţiva cartofi noi, feliaţi, şi să laşi legumele la cuptor, să se facă alături de pulpele de pui. Poţi servi puiul alături de un piure simplu de cartofi. Înainte de servire, apeşi şi scoţi usturoiul din coajă.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Pulpe de pui la tavă, cu legume şi condimente FOTO

Pulpe de pui la tavă, cu legume şi condimente FOTO

Pulpe de pui cu bere neagră

Pulpe de pui cu bere neagră

Pulpe de pui în crustă crocantă

Pulpe de pui în crustă crocantă

Pulpe de pui cu orez şi fasole neagră FOTO

Pulpe de pui cu orez şi fasole neagră FOTO