Quesadilla cu ardei copți și piept de pui
O reţetă pentru care ai nevoie de o mână de ingrediente pe care sigur le ai acasă.
Ingrediente
4 ardei copți congelați
4 tortilla
500 g pulpe de pui dezosate
100 g sos barbecue
200 g brânză cheddar, rasă
1 ceapă
3 căței de usturoi
2 linguri ulei
1 ardei iute, murat
sare
piper
Mod de preparare
Decongelezi ardeii copți, îi tai feliuțe și îi lași la scurs. Tai pulpele de pui cubulețe, le pui într-un bol, torni peste ele sosul barbecue, le amesteci bine pentru a acoperi toată carnea uniform și le lași la marinat 20 de minute.
Tai ceapa și usturoiul mărunt și le pui într-o tigaie cu ulei încins, le călești ușor, apoi adaugi carnea, sare și piper, după gust. Le ții pe foc, amestecând continuu, până scade apa, adaugi ardeii copți, amesteci și dai deoparte. Lași la răcit.
Împarți compoziția pe foile de tortilla, presari brânza rasă și ardeiul iute murat, tăiat mărunt, le îndoi, le aplatizezi și le ungi cu ulei, apoi le așezi pe tigaia grill. Le ții pe fiecare parte până când se rumenesc uniform. Se servesc calde.