Raţă friptă cu mazăre
Raţa gătită întreagă se crestează la suprafaţă, sub formă de romburi. Astfel, grăsimea va putea să se scurgă în tavă şi să formeze un sos delicios.
Ingrediente (4-6 porţii) 1 raţă 1 linguriţă boabe de ienibahar 500 g mazăre 300 g supă de carne 1 ardei gras 4 roşii 4-5 foi de dafin 1 căpăţână de usturoi 30 g unt sare piper rozmarin
Mod de preparare
Speli şi cureţi raţa, o crestezi, condimentezi cu sare, piper şi ienibahar, o pui în tava unsă cu unt şi o dai la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu Fino.
O laşi 30 de minute, scoţi folia şi mai ţii să se coacă puţin.
Separat fierbi mazărea, în supa de carne, împreună cu ardeiul gras, tăiat felii. Când mazărea este fiartă potriveşti de sare şi piper.Pui mazărea de jur împrejurul raţei, adaugi roşiile tăiate, foile de dafin, usturoiul, câteva fire de rozmarin şi mai ţii la cuptor atât cât să se combine aromele, iar raţa să fie frumos rumenită.
foto: profimedia