Roșii umplute cu carne de vită
Roșiile umplute cu carne de vită sunt o mâncare delicioasă și consistentă, perfectă pentru un prânz sau o cină specială.
Ingrediente
10 roșii
300 g carne tocată de vită
10 linguri orez
1 ceapă mare
500 ml suc de roșii
2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
sare și piper
Mod de preparare
Speli roșiile, le tai capacele, le scobești cu o linguriță, presari sare în interior și le lași cu gura în jos la scurs.
Speli orezul și îl lași în apă caldă să se spele și să se umfle.
Călești ceapa tocată în ulei, adaugi puțină sare și carnea tocată. Amesteci până ce ingredientele se combină și carnea tocată se desface în cratiță și-și schimbă culoarea.
Scurgi bine orezul, îl mai clătești în două ape și îl pui peste carne. Adaugi verdeața tocată fin și potrivești de sare și piper. Lași până ce lichidul se evaporă, apoi umpli roșiile cu carne.
Așezi roșiile umplute într-un vas de ceramică, le pui căpăcelele, adaugi sucul de roșii și miezul scobit și dai la cuptor 40 de minute sau până ce s-au rumenit.