Ruladă cu carne tocată cu ouă, preparatul care înlocuieşte drobul

drob jpeg

Dacă nu-ţi place drobul, îl poţi înlocui oricând cu o ruladă din carne tocată, în care să aşezi la mijloc ouă fierte.

De ce ai nevoie pentru ruladă

600 g carne amestec tocată

2 ouă

1 ceapă

2 căţei de usturoi

125 g miez de pâine

lapte

sare

piper

pesmet

4 ouă fierte

2 ardei graşi roşii

 Cum se prepară rulada

Pentru a obţine o ruladă cu textură fină, treci carnea de 2 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu ouăle întregi, usturoiul pisat, ceapa mărunţită, sarea şi piperul. Înmoi miezul de pâine în puţin lapte şi-l storci, apoi îl încorporezi în compoziţia de carne. Pe o folie de plastic presărată cu pesmet, întinzi amestecul într-un strat uniform. Aşezi ouăle fierte unul lângă altul în partea de jos a laturii lungi a foii de carne. În jurul lor, pui fâşii de ardei gras. Cu ajutorul foliei, rulezi cu grijă, cât mai strâns, apoi o scoţi şi aşezi rulada într-o tavă de chec. O dai la cuptor până se rumeneşte.