Ruladă cu şuncă

rulada cu sunca jpeg

O reţetă simplă servită ca aperitiv la orice ocazie!

Ingrediente

Pentru aluat 150 g margarină 9 linguri făină 5 ouă 250 ml apă 1/2 linguriţă sare

6 felii şuncă

150 g caşcaval

sau 6 felii brânză topită

100 g telemea

Mod de preparare

Se fierbe apa cu margarina şi sarea. Când s-a topit margarina, se ia vasul de pe foc, se încorporează făina şi ouăle unul câte unul, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Aluatul obţinut se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie de copt, se coace în cuptorul preîncălzit până devine auriu. Şunca se taie fâşii, caşcavalul şi telemeaua se rad pe răzătoarea ­mică. Se scoate foaia din tavă, se presară brânza şi caşcavalul, se pun fâşiile de şuncă şi se rulează. Se dă din nou la cuptor 10 minute. Se serveşte caldă sau rece.