Ruladă cu şuncă
În numai o oră poţi prepara un aperitiv special.
Ingrediente
6 ouă
200 g şuncă
500 g brânză de vaci
1 ceapă
1 ardei gras roşu
100 ml supă de legume
250 g legume congelate (mazăre, fasole verde, porumb)
100 g maioneză
2 plicuri gelatină
1 cub de unt
sare
piper
Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le laşi să se răcească. Sotezi legumele congelate în unt, iei cratiţa de pe foc şi adaugi şunca tăiată cubuleţe, ceapa tocată mărunt şi ardeiul gras tăiat cuburi. Brânza o mixezi cu maioneza şi torni peste ea legumele sotate. Pui gelatina la înmuiat în supa de legume, o aşezi pe foc să se dizolve şi o torni peste compoziţia de brânză şi legume. Condimentezi cu sare, piper şi omogenizezi încet.
Aşezi o folie de plastic pe o planşetă, întinzi compoziţia de brânză, ouăle întregi şi rulezi strâns. O dai la rece câteva ore şi o serveşti tăiată felii.