Ruladă de carne tocată
Un răsfăţ la început de săptămână este binevenit!
Ingrediente
1 kg carne tocată (amestec de porc şi vită)
2 cepe
miezul unei felii de pâine de o zi
1 ou crud
4 ouă fierte tari
verdeaţă tocată
rozmarin
1 lingură pesmet
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, miezul înmuiat în lapte şi bine presat, oul crud, verdeaţa tocată. Condimentezi cu rozmarin, sare şi piper, după gust. Aşezi compoziţia pe o folie de plastic unsă cu puţin ulei, îi dai formă dreptunghiulară, cu latura egală cu tava în care va fi coaptă.
Pe mijloc îi pui pe lungime cele 4 ouă fierte tari şi curăţate de coajă, rulezi carnea ajutându-te de folia de plastic, pe care o înlături pe măsura ce înfăşori rulada cu ouăle în in terior. Pui rulada în tavă cu grijă, o stropeşti cu ulei de măsline şi o dai la cuptor. O aduci tăiată felii şi garnisită cu salată ver de sau gogoşari muraţi.