Ruladă de curcan cu ierburi aromate

rulada curcan jpeg

Chiar dacă aţi preparat de Revelion ori de Crăciun o ruladă din carne, poţi face încă o dată pentru cină sau ca aperitiv.

Ingrediente (1 ruladă)

800 g piept de curcan 3 ouă fierte tari 1 ou crud 5-6 ciuperci 3 căţei de usturoi rozmarin măghiran cimbru 250 g arahide 150 ml supă de carne sare piper

Preparare

Netezeşti pieptul de curcan cu ciocanul de şniţele, condimentezi cu sare şi piper şi presari peste carne, pe toată suprafaţa, ierburi aromate, usturoiul zdrobit, ouăle fierte date pe răzătoate, ciupercile tăiate felii subţiri şi ­100 g arahide întregi.

Rulezi felia de carne cu umplutura în interior, prinzi la capăt cu scobitori, ungi deasupra cu oul crud bătut cu două linguri de apă rece şi presari restul arahidelor zdrobite, având grijă să se lipească bine pe suprafaţa cărnii.

Aşezi rulada într-o tavă unsă generos cu ulei, adaugi supa de carne, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava la cuptor pentru circa trei ore. Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă. Când este aproape bine pătrunsă carnea, îndepărtezi folia de aluminiu, pentru a se rumeni rulada.