Ruladă de pui

rulada de pui jpeg

Bunătăţi cum este aceasta nu poţi prepara decât pentru cei speciali din viaţa ta. Nu uita că poţi folosi la prepararea ruladei, ouăle rămase de la Paşte.

Ingrediente (1 ruladă)

1 pui 2 morcovi 150 g broccoli 150 g carne de porc tocată 200 g şuncă de porc afumată 2 ouă fierte 3-4 fire de tarhon 2 linguri unt sare piper ulei fasole verde, sotată

Mod de preparare

Dezosezi puiul, dar laşi pieliţa pe el. Îl speli, îl usuci şi îl condimentezi cu sare şi piper. Tai fâşii morcovii curăţaţi şi desfaci broccoli bucheţele. Fierbi câteva minute morcovii în apă cu sare, adaugi broccoli şi mai laşi trei minute. Strecori legumele şi le laşi să se scurgă.

Ungi puiul, pe interior, cu o treime din cantitatea de unt şi aşezi o treime din cantitatea de carne tocată, asezonată cu sare şi piper, după gust, şi două felii mai groase de şuncă. Acoperi cu jumătăţi de ouă (aşezate pe o margine) şi fâşii de morcovi, păstrezi şi pentru garnitură.

Acoperi totul cu restul de carne tocată şi pui bucheţelele de broccoli. Rulezi strâns şi legi cu sfoară alimentară. Aşezi puiul într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei, îl ungi cu restul de unt şi presari tarhon. Acoperi cu folie de aluminiu şi laşi la copt 45 de minute. Scoţi folia şi laşi carnea până se rumeneşte. Când s-a mai răcit, tai felii şi serveşti cu garnitură de fasole verde şi morcovi