Ruladă din piept de curcan

SF350155 jpeg

Pipet de curcan, prune uscate, muştar şi vin roşu sec. V-aţi făcut o idee? Perfect. Acum urmaţi paşii de mai jos.

Ingrediente

1 piept de curcan 4 morcovi 200 g prune uscate 1 linguriţă muştar 4 căţei de usturoi 3 linguri ulei 125 ml vin roşu sec 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper

Mod de preparare

Se fierb morcovii întregi, în apă cu sare, se scurge apa şi se pun morcovii deoparte. Prunele se pun la înmuiat, timp de o oră, într-un vas cu apă caldă.

Se întinde pieptul de curcan pe planşetă, se bate uşor cu ciocanul de şniţele doar pentru a-l frăgezi: nu trebuie insistat prea mult, pentru a nu se rupe. Se presară cu sare şi piper şi se unge cu muştar.

Se aşază morcovii, tăiaţi pe lungime, unul lângă altul, pe mijloc, pe toată lungimea pieptului, se pun prunele fără sâmburi. Se rulează bucata de carne cu umplutura

în interior, se leagă strâns cu sfoară şi se aşază într-o tavă.

Se stropeşte deasupra cu ulei, se toarnă în tavă 250 ml apă, vinul, se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi pe lungime, foaia de dafin şi se pune tava la cuptor pentru

circa 45 de minute. Din când în când, se stropeşte rulada cu sosul din tavă. 5 Rulada se serveşte caldă, tăiată felii, cu garnitură de cartofi şi cu ceapa rumenită

separat.

sursa foto: StockFood