Ruladă din piept de curcan
Pipet de curcan, prune uscate, muştar şi vin roşu sec. V-aţi făcut o idee? Perfect. Acum urmaţi paşii de mai jos.
Ingrediente
1 piept de curcan 4 morcovi 200 g prune uscate 1 linguriţă muştar 4 căţei de usturoi 3 linguri ulei 125 ml vin roşu sec 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper
Mod de preparare
Se fierb morcovii întregi, în apă cu sare, se scurge apa şi se pun morcovii deoparte. Prunele se pun la înmuiat, timp de o oră, într-un vas cu apă caldă.
Se întinde pieptul de curcan pe planşetă, se bate uşor cu ciocanul de şniţele doar pentru a-l frăgezi: nu trebuie insistat prea mult, pentru a nu se rupe. Se presară cu sare şi piper şi se unge cu muştar.
Se aşază morcovii, tăiaţi pe lungime, unul lângă altul, pe mijloc, pe toată lungimea pieptului, se pun prunele fără sâmburi. Se rulează bucata de carne cu umplutura
în interior, se leagă strâns cu sfoară şi se aşază într-o tavă.
Se stropeşte deasupra cu ulei, se toarnă în tavă 250 ml apă, vinul, se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi pe lungime, foaia de dafin şi se pune tava la cuptor pentru
circa 45 de minute. Din când în când, se stropeşte rulada cu sosul din tavă. 5 Rulada se serveşte caldă, tăiată felii, cu garnitură de cartofi şi cu ceapa rumenită
separat.
sursa foto: StockFood