Rulouri cu pui şi bacon
Te gândeşti la un picnic, dar nu ştii ce ai putea servi celor din familie sau prietenilor? Iată un preparat delicios, uşor de făcut, perfect pentru un picnic.
Ingrediente
12 felii bacon 500 g pui ½ ceapă, tocată 5 căţei usturoi, mărunţit 1/3 cană pătrunjel, tocat 2 linguri arpagic, tocat 1 cană pesmet 400 g aluat foietaj 1 ou, bătut
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Foloseşte o folie de aluminiu şi un grătar pentru a aşeza feliile de bacon în cuptor. Lasă-le 15-20 de minute, până când baconul devine crocant. Scoate-l din cuptor şi, după ce se răceşte, taie-l în bucăţele. Dă focul la cuptor puţin mai mic.
În bolul unui mixer se amestecă baconul, puiul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, arpagicul şi pesmetul. Împarte foaia de aluat in părti egale. Unge-le cu ou.
Folosindu-ţi mâinile, pune compoziţia de pui cu bacon peste fiecare bucată de aluat. Unge marginile cu ou şi înfăşoară astfel încât să acoperi amestecul de pui cu bacon. Se introduce în cuptor pentru 30-40 de minute, până când aluatul este umflat şi rumenit iar puiul este îndeajuns de gătit.
Se scoate din cuptor şi se poate servi cu muştar.
Sursa: portandfin.com