Rulouri de pui cu legume

rulouri de pui cu legume jpeg

Este o reţetă perfectă pentru a o ocazie mai specială sărbătorită în familie ori cu prietenii!

Ingrediente

1 piept de pui mare 2 ardei graşi roşii 2 morcovi mari 150 g caşcaval 1 linguriţă muştar (iute sau dulce, după gust) rozmarin maghiran sare piper 3-4 linguri vin alb

300 g fasole verde

1 conopidă mică

2 fire de ceapă verde

100 g unt

2 gogoşari muraţi

2 linguri ulei

½ lingură oţet balsamic

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui felii, care se bat uşor cu ciocanul de şniţele pentru a le forma cât mai dreptunghiulare şi pentru a le subţia. Se presară cu rozmarin, maghiran, puţină sare şi piper, după gust, apoi se lasă la rece circa 30 de minute pentru a se aromatiza şi a se frăgezi. Se unge fiecare felie de carne cu puţin muştar, deasupra se aşază legume (ardei, morcovi) şi caşcaval, tăiate toate bastonaşe. Se presară maghiran, rozmarin, sare, piper, după gust, se stropesc cu câteva picături de vin şi se rulează carnea cu umplutura în interior sub formă de ruladă. Fiecare ruladă se înfăşoară în folie specială de copt, se aşază într-o tavă unsă cu puţin unt şi se pune la cuptor pentru circa 30 de minute.

Separat, conopida desfăcută în bucheţele şi fasolea verde se opăresc în apă cu sare, 5-6 minute, apoi se scurg şi se sotează în unt topit. Din gogoşarii muraţi tăiaţi cubuleţe, asezonaţi cu ulei şi oţet balsamic, după gust, se prepară o salată picantă. Ruladele se servesc garnisite cu soteul de legume, salată picantă de gogoşari şi decorate cu rondele de ceapă verde. Alături se poate servi şi o salată de castraveţi cu roşii.