Salată chinezească cu pui

retete cu carne jpeg

Experimentează bucătăria internaţională cu această salată chinezească delicioasă!

Pentru 4 porţii

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui dezosat şi fără pieliţă 1/3 cană sos soia cu conţinut scăzut de sodiu 2 linguri oţet de orez 3 linguri miere 1 lingură ulei de susan 2 linguriţe ghimbir măcinat sau 1 linguriţă ghimbir proaspăt tocat 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 1 căpăţână salată iceberg 1 cană varză roşie tocată 1 cană morcov tocat ierburi: coriandru, ceapă verde, arpagic, mentă ½ migdale tocate 1 lingură seminţe de susan

Mod de preparare

Pune puiul într-o cratiţă şi toarnă apă peste el până se acoperă. Pune totul la foc mediu, până fierbe apa. Când începe să fiarbă apa, dă focul tare şi lasă apa să fiarbă pentru încă 12-15 minute, sau până când puiul este fiert bine. Scoate puiul din cratiţă şi lasă-l la răcit. Aruncă apa.

Într-un bol mediu amestecă toate ingredientele pentru dressing. Cât timp ingredientele pentru dressing se pătrund, taie puiul fâşii şi pregăteşte legumele pentru salată. Taie puiul în fâşii mici.

Într-un bol mare, amestecă puiul cu ¼ cană sos pentru dressing. Apoi adaugă varza, salata iceberg, morcovii, ierburile, ceapa verde şi castraveţi. Adaugă sosul pentru dressing după preferinţă şi amestecă ingredientele. Asigură-te că ai pus destul dressing pentru a acoperi toate ingredientele.

Serveşte salata garnisită cu migdalele tăiate, seminţele de susan şi boabe de piper negru proaspăt zdrobite.

sursa: www.cherylstyle.com