Salată cu ciuperci şi carne de porc
Combinaţia de ciuperci şi muşchiuleţ de porc poate fi varianta câştigătoare, în cazul în care vrei un preparat care să fie gata în doar 1 oră. Reţeta pe care ţi-o recomandăm are dificultate mică şi vei descoperi cât de uşor este să faci această salată cu ciuperci.
Ingrediente
500 g muşchiuleţ de porc 1 ceapă 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 300 g ciuperci 2 roşii 2-3 fire ceapă verde sare piper seminţe de chimen zeamă de lămâie
Mod de preparare
Speli, cureţi de pieliţe şi de grăsime carnea de porc. O tai pe fibră, cubuleţe. Rumeneşti bucăţile pe toate părţile, le scoţi într-un castron şi le dai cu sare şi piper. Căleşti ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. Adaugi ciupercile şi ţii totul la foc mic până scade zeama pe care o lasă. La final, le laşi puţin la răcit. Într-un bol, amesteci cubuleţele de carne, ciupercile, ceapa verde mărunţită şi roşiile feliate. Storci zeama de lămâie şi poţi presăra peste salată, dacă doreşti, seminţe de chimen.