Salată de ficăței

salata de ficatei jpg

Încearcă şi tu reţeta de salată de ficăței pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

200 g ficat de pasăre

6 ouă de prepeliță

2 morcovi

4 castraveți murați

maioneză

pătrunjel și morcov, pentru decor

sare și piper

Mod de preparare

Fierbi ouăle de prepeliță tari. După ce s-au răcit, le tai în jumătate, pe lungime. Cureți morcovii și îi dai prin răzătoare, apoi tai castraveții cubulețe.

Tai ficatul bucăți mici și îl gătești într-o tigaie încinsă până când este rumenit și copt complet, apoi îl lași să se răcească.

Asamblezi salata: pe un platou, așezi un strat de ficat, nivelezi deasupra un strat fin de maioneză, adaugi un strat format din castraveții murați, tăiați mărunt, peste care întinzi un strat fin de maioneză, presari morcovii rași, adaugi ouăle de prepeliță, iar la final torni maioneza, pe care o întinzi uniform pe toată suprafața salatei. Decorezi cu pătrunjel și flori decupate din legume, pentru un aspect festiv. Se servește rece, cu pâine prăjită.