Salată de pui

Salata de pui este un preparat versatil, hrănitor și ușor de adaptat după preferințele tale. Poate fi servită ca aperitiv, fel principal sau într-un sandwich.

salata de pui jpg

Ingrediente

300 g cartofi fierți

250 g morcovi fierți

200 g piept de pui, fiert și tăiat fin

1 ceapă albă

zeama de la 1 lămâie

200 g maioneză

3 ouă fierte tari

100 g ciuperci din conservă, bine scurse

codițe de ceapă verde, tăiate mărunt

sare

piper

Mod de preparare

Tai mărunt ceapa și o pui într-un castron cu zeama de lămâie și cu puțină sare. O lași 10 minute. Între timp, dai prin răzătoarea mare cartofii și morcovii. Cureți ouăle, separi albușurile de gălbenușuri, tai fin albușurile, iar gălbenușurile le dai prin răzătoare.

Montezi în inele de prăjituri salata: așezi la bază cartofi rași, presari sare și piper după gust, pui jumătate din cantitatea de maioneză, nivelezi, apoi adaugi morcovii, ceapa bine scursă, albușurile, carnea de pui, restul de maioneză, ceapa verde și ciupercile tăiate subțire. Le dai la frigider înainte de a le servi.