Salată picantă cu şuncă şi brânză
După gust, poţi adăuga la aceastăm salată şi ouă fierte tari. Salata pregătită cu două ore înainte de masă va fi şi mai gustoasă.
Ingrediente 350 g şuncă 300 g telemea de oi codiţe de ceapă verde un castravete acru
1 gălbenuş
50 g muştar
4 linguri ulei
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură apă
sare
piper
Preparare
Freci gălbenuşul cu muştarul, sare şi piper, după gust. Adaugi uleiul, turnat, ca la maioneză.Potriveşti gustul cu zeamă de lămâie şi diluezi cu o lingură de apă.Tai şunca şi castravetele rondele, adaugi ceapa verde tăiată, brânza tăiată cubuleţe, amesteci şi asezonezi cu sosul picant de muştar. Serveşti cu felii de pâine prăjită şi ceapă verde.