Sendviș barbecue cu chifle de casă

sendvis barbecue jpg

Ai poftă de un sendviş gustos? Avem reţeta perfectă pentru tine.

Ingrediente

Pentru friptură:

1 kg ceafă de porc

2 linguri ulei

zeama de la 1 lămâie

2 cepe tăiate mărunt

1 linguriță sare grunjoasă

1 linguriță piper proaspăt măcinat

1 căpățână de usturoi zdrobit

2 linguri sos barbecue

1 linguriță zahăr brut

1 linguriță boia de ardei iute

1 linguriță boia de ardei dulce

5 castraveciori murați, pentru servit

Pentru chifle:

250 g făină

20 g drojdie proaspătă

25 g unt

1/2 linguriță sare

110 ml apă călduță

1/2 linguriță zahăr

1 ou bătut cu puțin lapte sau cu apă

Mod de preparare

Pentru friptură, amesteci toate ingredientele cu o spatulă, apoi ungi bucata de carne de porc cu marinata, o dai la frigider acoperită și o lași peste noapte.

O scoți și o ții la temperatura camerei două ore, apoi o așezi într-o tavă, cu tot cu sosul rămas, acoperită cu folie și o dai la cuptorul încins, cel puțin trei ore. Dai deoparte folia și o mai ții încă o oră ca să se rumenească. O ungi din când în când cu sosul din tavă. Scoți bucata de carne pe un platou, legumele din tavă le blenduiești, iar sosul format îl răstorni într-o sosieră.

Pentru chifle, amesteci drojdia proaspătă cu puțină apă, cu zahărul, cu 2 linguri de făină și o lași deoparte, cel puțin 10 minute. Cerni restul de făină, pui sarea, faci o gropiță în mijloc și torni drojdia . Încorporezi restul de apă și începi să frămânți. Adaugi untul topit, în fir subțire, și frămânți un aluat elastic. Îl lași la crescut, acoperit. După ce și-a dublat volumul, îl mai frămânți pe masa presărată cu făină, îl tai în două și formezi din el două suluri. Îl tai în bucăți egale, formezi biluțe, apoi le aplatizezi ușor. Îți ies cam șase chifle. Le așezi într-o tavă de cuptor tapetată și le mai ții la crescut 30 de minute, apoi le ungi cu ou și le dai la cuptorul încins până trec testul scobitorii. Le lași la răcit. Le poți pregăti cu o zi înainte.

Tai chiflele jumătăți. Cu o furculiță, mărunțești carnea care va fi foarte fragedă și o așezi pe o bucată de chiflă, pui sos, câteva felii de castraveciori, acoperi și poți servi. Procedezi la fel cu restul ingredientelor.