Şniţel din piept de pui
Cu o garnitură de legume, orez sau cartofi piure, acest şniţel din piept de pui este un deliciu.
De ce ai nevoie pentru şniţel din piept de pui
½ piept de pui
sare
piper
1 ou
ulei pentru prăjit
făină
pesmet
Cum se prepară şniţel din piept de pui
Filetezi pieptul de pui. Îi pot iei doua sau trei şnieţle. Îl dai cu sare şi piper, îl acoperi şi îl laşi la frigider. Baţi oul cu puţina sare şi piper. Aşezi în doua farfurii separate faina şi pesmetul. Încingi uleiul în tigaie. Dai şniţelele prin făină, ou, pesmetşi apoi le pui în tigaie. Le ţii până devin aurii. Le scoţi pe şerveţele absorbante, ca sa scapi de surplusul de ulei. Le poi servi, daca vrei, cu feliue de lamâie şi ornate cu fire de pătrunjel.