Spaghete cu carne de porc FOTO
Îţi prezentăm o versiune simplă pentru acest preparat clasic, spaghete cu carne de porc. Desigur, dacă doreşti, poţi să adaugi ardei gras tăiat cubuleţe, ciuperci sotate sau caşcaval ras.
Spaghete cu carne de porc – Ingrediente (4-6 porţii)
340 g spaghete 1/2 linguriţă ulei 1 praf sare
Pentru sosul de carne tocată şi roşii:
450 g carne de porc, tocată
1 ceapă, tocată
1 linguriţă ulei
sare, după gust
piper, după gust
2 căţei de usturoi, tocaţi
680 g sos de paste marinara
Spaghete cu carne de porc – Mod de preparare
Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe pachet, cu ½ linguriţă ulei şi un praf de sare. Când s-au fiert, le scurgi apa şi le laşi în cratiţă, acoperite.
Între timp, încingi 1 linguriţă de ulei într-o tigaie, la foc mare. Adaugi ceapa şi carnea tocată de porc. Căleşti până se rumeneşte carnea, iar ceapa se înmoaie (aproximativ 5 minute). Adaugi sarea, piperul, usturoiul şi amesteci bine.
Torni sosul pentru paste (un sos marinara clasic, din bulion, un pic de vin roşu, usturoi, ulei de măsline şi condimente italiene uscate), dai focul mediu şi laşi să fiarbă încă un minut.
Combini carnea/sosul de roşii cu spaghetele, amesteci totul cât mai bine şi laşi preparatul să se răcească încă un minut, dar amesteci de câteva ori. Serveşti aceste spaghete cu carne de porc imediat, cât sunt calde.